Karpenhøj Naturcenter: Bål og båltænding

Kontakt

Forløbet Karpenhøj Naturcenter: Bål og båltænding kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Mennesket har kunnet kontrollere ilden i mange mange år. Men hvilken betydning har ilden haft igennem tiden og har det betydet noget for menneskets udvikling? Og hvordan laver man egentlig det bedste bål?

Vi starter forløbet med at samles omkring bålet og derudfra have en snak om bålets betydning historisk, for menneskets evolution og hvad vi egentlig bruger ild til i dagens Danmark. Vi kommer også ind på forskellige båltyper, hvad de er gode til og hvilket træ der har den bedste brændværdi.

Bagefter skal eleverne i små grupper selv tænde bål. De skal flække brænde, lave spåner, finde optænding og få ild. Hvis de har mod på en udfordring, kan de teste, om de kan få ild med et tændstål, og ellers bruger vi tændstikker.

Når der er ild skal der hentes vand og vi skal se, hvor hurtigt vi kan få vand til at koge. Og hvad sker der egentlig hvis vi glemmer at passe bålet??

For de større elever kan forløbet bruges til at vise elementerne i fotosyntesen.

Hvis det ønskes kan forløbet afsluttes med en lille fælles ret på bål.

Hele Året
Natur og teknologi
450 kr. pr klasse plus evt råvarer
Max. antal børn
Hvor?

På Karpenhøj Naturcenter eller på jeres skole

Dragsmurvej 12, Fuglsø
8420 Knebel

Webside

Forløbets hjemmeside

karpenhoejnaturcenter@gmail.com

Mette Foged
Naturvejleder og ansvarlig for skoletjenesten

Se alle forløb fra

Karpenhøj Naturcenter

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.