Det alsidige algeliv

Kontakt forløb her

Tang er fremtidens bæredygtige ressource. Lad dine elever dykke ned i dets store potentiale og stille skarpt på tangarternes alsidige livscyklusser.

I dette forløb gennemgås tangs biologi samt dets potentiale på teknologiske og miljøbeskyttende områder med fokus på tangarternes forunderlige livscyklusser. Forløbet sætter videre tangproduktion i forbindelse med FN´s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Praktisk får eleverne muligheden for selv at undersøge tangarters fertile væv under mikroskop. Der påbegyndes endvidere et vækstforsøg med søsalat underlagt forskellige forhold, som kan bringes med tilbage på gymnasiet. Efter en uge evalueres forsøget og potentialet i søsalat som bæredygtig ressource og miljøbeskyttende faktor diskuteres. Forsøget kan endvidere benyttes til en rapport.

Grenå er Danmarks tanghovedstad og lige ovre på den anden side af vejen ligger Pure Algae. Pure Algae stræber efter en bæredygtig fødevareproduktion, ved at dyrke tang på land i lukkede systemer. Dette gør produktionen både kontrollerbar og uafhængig af vind og vejr, hvilket tillader en lokal produktion og et produkt af højeste kvalitet.

Vi kender endnu ikke tangarternes optimale vækstbetingelser og det forsker Pure Algae og mange andre virksomheder i netop nu. Vækstforsøget, som jeres klasse igangsætter, er et en forsimplet udgave af netop denne forskning og søsalaten der arbejdes med er venligst udlånt af Pure Algae.

Hele Året
Ungdomsuddannelser
Biologi
Natur og teknologi
1250,- pr. hold + 65,- pr. elev/lærer.
Max. antal børn
Hvor?

Kattegatcentret

Færgevej 4
8500 Grenaa

Webside

Forløbets hjemmeside

kk@kattegatcentret.dk

Kim Kofoed
Biolog og underviser
Mail: kk@kattegatcentret.dk

Se alle forløb fra

Kattegatcentret

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.