Hospice på Skoleskemaet

Kontakt

Forløbet Hospice på Skoleskemaet kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

På Hospice Djursland får vi mange henvendelser fra skoleelever i forbindelse med projektopgaver. Ofte vil bliver vi spurgt ind til etiske, åndelige og eksistentielle aspekter ved afslutning af livet. Især vil mange gerne tale om aktiv dødshjælp, eller om hvordan det er at arbejde med mennesker, der skal dø. Vi vil gerne imødekomme denne interesse og byde eleverne indenfor på hospice. På den måde vil vi gerne være med til at skabe en indsigt hos eleverne og derigennem være med til at italesætte og biddrage til at nedbryde det tabu, der kan være om døden.

Vi har derfor udviklet et gratis undervisningstilbud til folkeskolen, med input fra lærere og elever fra en 8. klasse på Rønde Skole. Vores fokus er i første omgang på de store skoleklasser, men vi tager også gerne imod de mindre klasser og f.eks. taler med dem om, hvad der sker når man dør, eller hvordan man støtter en ven, der er i sorg. 

Undervisningstilbuddet indeholder en “obligatorisk” grundpakke til alle klasser. Derudover vælger man en “tillægspakke” efter eget valg. 

Som en del af ønsket om at være med til at nedbryde tabuet om døden, er det mest ønskelige, at I kommer ud til os på Hospice Djursland, og mærker stemningen, rummene og livet herude. Dog forsøger vi gerne at tilpasse vores tilbud til jeres behov og efterspørgsel, hvorfor vi har lavet tilbuddet mere fleksibelt. Det er således også muligt at flytte undervisningen til klasselokalet eller en kombination af begge. Alt dette kan vi tale mere om. Undervisningen på hospice varer ca. 3 timer

Til orientering er det desværre ikke muligt at arrangere møde med en patient eller en pårørende.

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Målgruppe
8. klasse
9. klasse
Fag
Dansk
Historie
Kristendomskundskab
Samfundsfag
Max. antal børn
28
Varighed
3 timer
Materialer til forløbet
Gratis
Hvor?

Fortrinsvis på Hospice Djursland. Alternativt på jeres skole

Strandbakken 1
8410 Rønde

Telefonnummer

78413402

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

hospice@hospicedjursland.dk

Kontaktperson
Hanne Mørkenborg Bové

Hanne Mørkenborg Bové, Udviklingssygeplejerske

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

 

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.