Fra Genstand til Menneske- 4.- 6. klasse

info@forsorgshistorien.dk

.

20210922-111742

Formålet med et forløb på Dansk Forsorgshistorisk museum er, at eleverne får mulighed for at komme nærmere og stille spørgsmål til hvordan udviklingshæmmedes muligheder har været.  Hvorfor og hvordan kommunikation hænger sammen med livsværdi.

Der tages udgangspunkt i eksempler fra virkeligheden og praktiske øvelser på museet, eleverne får herigennem et indblik i udviklingshæmmedes kommunikations muligheder. Museets mange artefakter og udstillinger fra forsorgens historie giver eleverne mulighed for konkret at indleve og engagere sig i problematikken. Ligeledes stifte bekendtskab med erfaringskilder og partskilder.

Forløbet giver eleverne mulighed for at arbejde med forskellige tematikker:

• Kommunikation er livsvigtig
    • At være anderledes
    • Sprog på mange måder

Målet med dette forløb på Dansk Forsorgshistorisk Museum er at lade eleverne undersøge og opleve på egen krop, hvordan det har været: at lære at kommunikere, når man har et sparsomt sprog eller slet intet sprog.

Der vil være fokus på både den personlige historie og det oplevede: visuelle, fysiske og skriftlige kilder: avisartikler, små film, billeder, fortællinger m.m.

Museet har fokus på en dialogbaseret tilgang og varierer mellem elevsamtaler, små øvelser, tegn til tale, sange og lege, samt miniforedrag tilpasset den enkelte klasse. Klassen bliver delt i forskellige rum i udstillingen, hvor sammenspil mellem elever og formidler er centrum.

GRATIS FORLØB

Årstid