Kom frit frem – perspektiver på kvinder og kristendom

Kontakt forløb her

Hvilken rolle har kvinder spillet i kristendommens historie?
Hvilken betydning har kristendommen haft for synet på kvinder i den vestlige kulturkreds? ­­­Og hvad står der egentlig om det i de bibelske tekster og kristne kilder?

De seneste år har der været et stigende fokus på kvinders rolle i alt fra politik, medier, kunst, historie og erhvervsliv.  Projektet KOM FRIT FREM – perspektiver på kvinder og kristendom går videre ad den sti og zoomer ind på kvinder og fortolkninger af deres rolle, plads og betydning i kristendommen og dens historie.

I projektet arbejder eleverne undersøgende og historisk-kritisk med kilder, kontekst og kvindeskikkelser. Der arbejdes således både med et historisk overblik og med at belyse forskellige perioders blik på kvinder.

Eleverne introduceres indledningsvist til projektet gennem en citatplakat, som afspejler et udvalg af udsagn om kvinder fra Bibelen og andre kristne kilder.
Derefter arbejdes der med den indflydelse, som kristendommen og kirken får på det kvindesyn, som bliver det dominerende i den vestlige kulturkreds.

Desuden får eleverne mulighed for at fordybe sig i én eller flere af udvalgte kvindeskikkelser:
De første kvinder ­­­– tre myter om kvinder
De knap så kendte kvinder i Det Gamle Testamente
Paulus og kvinderne
De navnløse kvinder
Mamma Maria
Maria Magdalene ­­­– chef eller synderinde
De mirakuløse kvinder

Projektet afsluttes ved, at eleverne vender tilbage til citatplakaten og udarbejder et kulturprodukt ud fra deres tilegnede viden og refleksioner over projektet.
Tilmeldte lærere modtager: citatplakat, adgang til 3d Tiki-Toki-tidslinje, elevfolder og undervisningsvejledning.

Så KOM FRIT FREM og tilmeld dig og din klasse dette relevante og højaktuelle projekt om perspektiver på kvinder og kristendom.

Marts
Kristendomskundskab
Pris
Forløbet tilbydes til skoler i randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune.
Max. antal børn
Varighed
Minimum 4 lektioner

tina@fusr.dk

Tina Beck
Se alle forløb fra

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Mariagerfjord Kommune

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.