Ene Stående

Kontakt forløb her

I dette forløb skal eleverne med sanserne, gennem filosofiske samtaler og i mødet med litteratur og billeder undersøge forskellige betydninger af det at være ENE STÅENDE.

Inspireret af sensorisk teater og i samarbejde med scenekunstner Betina Birkjær er der tilrettelagt et helt særligt besøg i kirken. Her møder eleverne forskellige fortællinger og sanseoplevelser, der alle har med det enestående at gøre, og som kan være med til at åbne for filosofiske samtaler.

Forfatteren Jesper Wung-Sung har skrevet en ny novelle til dette undervisningsforløb. I novellen Ottoseen bliver drengen Otto imponeret af den jævnaldrende Victors enestående perfekte liv på de sociale medier. Otto opretter en falsk profil, hvor han fremstår som alt det, han ville ønske, han var: stærk, populær, flot og klog. Men en dag spørger Victor, om de skal mødes ­­­– sådan i virkeligheden…

Derudover arbejder eleverne med den bibelske fortælling om Peter, der så gerne ville være den bedste blandt Jesus’ disciple, men svigter Jesus i det afgørende øjeblik. Alligevel får Peter at vide, at han er enestående.

Tilmeldte lærere modtager ny novelle af Jesper Wung-Sung, adgang til hjemmeside, undervisningsvejledning og invitation til sansebesøg i kirken.

Marts
Kristendomskundskab
Pris
Forløbet tilbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune
Max. antal børn
Varighed
10-12 lektioner

tina@fusr.dk

Tina Beck
Se alle forløb fra

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Mariagerfjord Kommune

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.