Vi har 50 Kreativitet forløb

• Skærmbillede 2019-09-02 kl. 14.46.33.png

Hov hov, musik for sjov

Et meget intensivt kursus, hvor I får en masse sange med hjem. Sangene er umiddelbare, hurtigt lært, og kan bruges allerede dagen efter. Sangene er fra AnneOs 3 CDere i Hov hov, musik for sjov-serien. Sangene har stort fokus på bevægelse.

BETALINGSFORLØB

• Billedcitat---skamløs-kopi.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste - God nok? - et projekt om skyld, skam og nåde

Projektet GOD NOK? beskæftiger sig med tre begreber, der er viklet ind i hinanden. Skyld hænger sammen med det, vi gør forkert, mens skam derimod er en følelse af at være forkert. Nåden er (ganske umoderne) en betingelsesløs accept af mennesket.

• helvedetilRigtig3.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste - Går det hele ad helvede til? - et projekt om frygt og håb

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før? Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt fra de folkekirkelige skoletjenester, der zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerende, mens utopierne og håbet ofte fylder meget mindre i vores hverdag.

• 9. klasse
  • Folkekirkens Skoletjeneste - Tid til tanke - filosofiske undersøgelser i udskolingen

Tid til tanke er en netbaseret artikelbase med præsentation af forskellige kristendomsfaglige temaer. Hver artikel er sammensat af forskellige modaliteter, fx tekst, illustrationer, videoer, faktabokse og arbejdsspørgsmål.

• 9. klasse
  • Folkekirkens Skoletjeneste - Harry Potter og føniksordenen - Kan tvivlen komme os til gode?

I projektet ses der nærmere på fænomenet tvivl   – almenmenneskeligt og i Bibelens fortællinger.

• Ternet-NinjaRigtig.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste - Ternet Ninja - et filosofisk forløb om gode handlinger

Med udgangspunkt i Anders Matthesens fortælling om Ternet Ninja, arbejdes der i dette projekt med spørgsmålet om, hvad en god handling er. Er nogle handlinger altid gode? Hvem afgør, om en handling er god? Er retfærdige handlinger også gode handlinger?

• Skærmbillede 2019-07-17 kl. 12.23.53.png

Folkekirkens Skoletjeneste - Hvor går grænsen? - et projekt om flag

Myten fortæller, at det er 800 år siden, at flaget Dannebrog faldt ned fra himlen tæt på Tallinn i Estland. Dannebrog er verdens ældste nationalflag, og myten om himmelfaldet har siden givet danskerne fællesskabsfølelse og identitetsforståelse.

• Folkekirkens Skoletjeneste - Vilde væsner og buttede basser

Hvad laver englene egentlig? Og hvordan ser de ud? Det har langt de fleste en forestilling om, og billedkunsten og den folkelige tradition har gennem tiden bidraget hertil: Engle der vandrer op ad himmelstiger, glansbilleder af buttede engle på honningkager og alle sammen med vinger på.

• Højskolesangbogen-for-børn.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste - Det store i det små - Højskolesangbogen for børn

I november 2018 udkom så Højskolesangbogen for børn – en helt særlig udgave med 74 sange illustreret af Zarah Juul. Sangene i bogen er ikke med, fordi de er børnesange, men fordi de er gode sange, der også er velegnede til børn. Og så er det sange, der kan skabe rum for samtale om livets store og små spørgsmål.

• den-lille-prins_billedeRigtig.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste - Den lille prins - en filosofisk undersøgelse af det gode liv

Er det god liv at have venner? Måske er kærlighed en forudsætning for det gode liv? Hvis man ejer mange ting, har man så et godt liv?