LO – Faglært til Fremtiden: Målrettet erhvervspraktik i udskolingen

Kontakt

Forløbet LO – Faglært til Fremtiden: Målrettet erhvervspraktik i udskolingen kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Materialerne til Flere Veje til Praktik

Flere Veje til Praktik rummer 5 eksemplariske forløb for afvikling af erhvervspraktik i 8. klasse, hvor der arbejdes med forskellige emner og måder at målrette erhvervspraktik på. Ønsket er at materialet kan nuancere konceptet hos den enkelte skole/lærer/vejleder ved at præsentere forskellige modeller for, hvordan erhvervspraktikforløb kan tilrettelægges og gennemføres.

Forløbene introduceres og udfoldes sammen med temaet erhvervspraktik i to separate hæfter:

  • Et inspirationskatalog: der gennemgår erhvervspraktik mere tematisk og sammenfatter de store pointer og erfaringer som er indsamlet på tværs af modellerne.
  • En materialesamling: som indeholder en detaljeret gennemgang af 5 konkrete modeller for erhvervspraktik

Den gode og lærerige erhvervspraktik opstår sjældent af sig selv. Den kræver en indsats af den unge, af vejlederen, af læreren, af skolens ledelse, at praktikstedet og af den unges forældre. Og med så mange interessenter i spil kræver det en skarp tilrettelæggelse af forløbet.

Håbet er derfor at materialet hjælper til både lokal og individuel tilpasning af erhvervspraktikken, og at gøre forløbet så meningsgivende som muligt, samt til en nemmere og bedre tilrettelæggelse af praktikforløb i udskolingen.

Hvad får den enkelte eleven ud af det

Erhvervspraktik er stadig et stærkt og solidt værktøjer i vejlederens værktøjskasse til at træne elevernes valgkompetencer – især hvis den tilrettelægges med grundig forberedelse og efterbehandling. Det giver mulighed for at tage et valg med virkelige konsekvenser, men i et relativt beskyttet læringsrum. Erhvervspraktik giver desuden eleverne en unik mulighed for:

• At få førstehåndskendskab til arbejdsmarkedet

• At få individuel træning i at tage valg

• At sætte skoledagene i perspektiv

• At få indsigt i egne styrker og interesser

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Fag
Arbejdskendskab
Elevernes alsidige udvikling
Uddannelse og job
Gratis
Hvor?

På jeres skole

Telefonnummer

81 77 36 87

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

jeppem@lohovedstaden.dk

Kontaktperson

Jeppe Mikkelsen
Projektkonsulent

Kontakt mig hvis du har spørgsmål.

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.