Underlig fisk

Kontakt forløb her

Underlig fisk
– Om at føle sig synlig og usynlig omkring andre

Liv og Fie er venner. Pludselig bliver Liv usynlig. Fie ser hende ikke. Findes Liv så ikke mere?

Sådan begynder Rebecca Bach-Lauritsens og Lea Hebsgaard Andersens lille hverdagsdrama Underlig fisk, der handler om Liv, som er bedsteveninde med Fie. Men en dag begynder Flora i deres klasse, og pist væk er Fie, og Liv føler sig usynlig og alene. Men så er der jo Louis…

Med udgangspunkt i fortællingen om Liv inviteres eleverne til at tænke over det at føle sig set eller overset, synlig eller usynlig, udenfor eller indenfor fællesskabet. Eleverne præsenteres også for den bibelske fortælling om den udstødte tolder, Zakæus, der oplever, hvordan det at blive set af en anden bliver en ny begyndelse.

Hver klasse får tilsendt en lille undreæske med forskellige genstande, der kan bruges som afsæt til en filosofisk samtale om det at føle sig usynlig/synlig i et fællesskab. Derefter arbejder klassen med bogen Underlig fisk og den bibelske fortælling. Med Zakæus-fortællingen som inspiration skal eleverne afslutningsvis arbejde med skyggeteater.

PROJEKTET INDEHOLDER:
– Et oplæsningseksemplar af bogen Underlig fisk
– Lærervejledning
– Elevhæfter
– Instruktionsvideo til skyggeteater
– Underæske til filosofisk samtale
– 2 pandelamper og blomsterpinde til brug i skyggeteatret

Forløbet kan afvikles når som helst på året, bemærk dog at tilmeldingsfristen er 1. september

Tidspunkt
September
Målgruppe
1. klasse
2. klasse
Fag
Billedkunst
Dansk
Kristendomskundskab
Pris
GRATIS! Klassen modtager: Et oplæsningseksemplar af bogen Underlig fisk - Lærervejledning - Elevhæfter - Instruktionsvideo til skyggeteater - Underæske til filosofisk samtale - 2 pandelamper og blomsterpinde til brug i skyggeteatret
Max. antal børn
30
Varighed
6-10 lektioner
Gratis
Telefonnummer

61707910

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

Skoletjeneste@gmail.com

Kontaktperson
Esther Davies

Konsulent i folkekirkens skoletjeneste

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Jeg er administrator af skolenivirkeligheden.dk i Lyngby-Taarbæk Kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk/lyngby-taarbaek, har brug for hjælp til at oprette et tilbud til hjemmesiden eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud, er det mig du skal kontakte på neso@ltk.dk eller tlf. 30 54 31 85.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.