RELIIONERNES DAG – LÆRERKURSUS

Kontakt

Forløbet RELIIONERNES DAG – LÆRERKURSUS kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Religionernes dag 2024
Begrænset antal pladser! OBS tilmeldingsfrist er d. 1. august

Tema: Videnskab og Tro

Forholdet mellem tro og viden er centralt ikke blot i skolens religionsundervisning men også i skolens samlede dannelsesprojekt, fordi det er med til at afklare, hvordan man kan forstå såvel sig selv som omverdenen. Hvad kan henholdsvis naturvidenskaben og teologien bidrage med til forståelse af livet og verden? Hvad kan man få viden om, om hvad er overladt til troen? Det er nogle af de spørgsmål, der på dagen vil blive kastet lys over.

Med den tyske sociologiprofessor Hartmut Rosas seneste udmeldinger om, at han på trods af sin forankring i Frankfurterskolen har fundet stor inspiration i teologien til sine kulturanalyser, og at samfund i hans optik har brug for religion, er der skabt rum for at teologi og religiøsitet kan indgå i den offentlige diskurs.

Og med oprettelsen af et særligt center til forskning i forholdet mellem videnskab og tro på Københavns Universitet i efteråret 2023 har det været oplagt at afholde dette års udgave af Religionernes Dag i samarbejde med centeret over den grundlæggende tematik om videnskab og tro.

Dagen vil byde på oplæg om bl.a. økoteologi, sundhed, meningsbegrebet og resultaterne af en stor undersøgelse om danskernes behov for åndelighed samt belysning af et konkret undervisningsforløb om en videnskabelig og en religiøse belysning af forholdet mellem dyr og mennesker.

HVOR OG HVORNÅR: Tirsdag d. 27. august kl. 10 – 16 på Københavns Universitet

Tidspunkt
August
Målgruppe
Lærere & Pædagoger
Fag
Kristendomskundskab
Max. antal børn
Kun lærere
Varighed
kl. 10-16.00
Gratis
Telefonnummer

61707910

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

ekd@km.dk

Kontaktperson
Esther Davies

Konsulent i Folkekirkens skoletjeneste

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Jeg er administrator af skolenivirkeligheden.dk i Lyngby-Taarbæk Kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk/lyngby-taarbaek, har brug for hjælp til at oprette et tilbud til hjemmesiden eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud, er det mig du skal kontakte på neso@ltk.dk eller tlf. 30 54 31 85.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.