Er du rigtig klog?

Kontakt

Forløbet Er du rigtig klog? kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Robotteknologi og kunstig intelligens udvikler sig lynhurtigt! Teknologierne er dybt fascinerende; men rejser også en række spørgsmål.

I dette forløb bliver eleverne indledningsvis præsenteret for eksempler på, hvor langt udviklingen af robotter og kunstig intelligens reelt er i dag.

Derefter kommer eleverne til at arbejde med ovenstående spørgsmål gennem en række vilde – men virkelige – teknologi-cases. Fx muligheden for at “genskabe” en afdød person som en kunstig intelligens.

Glæd jer også til at udforske potentialet i kunstplatformen “Dall-E”, og til at chatte med “GPT-3”, en sprogkyndig kunstig intelligens som virkelig er “mindblowing”.

Kristendomsfagligt er vægten på etik og livsfilosofi, men bibelske fortællinger indgår også.

Projektet er udviklet med værdifuld støtte og inspiration fra Research Unit for Robophilosophy and Integrative Social Robotics ved Aarhus Universitet

Projektet er desuden et bud på, hvordan en kristendomsfaglige tilgang – særligt etik og livsfilosofi – kan bidrage til det potentielle nye folkeskolefag “teknologiforståelse”.

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
September
Oktober
November
December
Målgruppe
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Kristendomskundskab
Natur og teknologi
Max. antal børn
ingen max
Varighed
5 lektioner
Gratis
Telefonnummer

61707910

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

ekd@km.dk

Kontaktperson
Esther Davies

Konsulent i Folkekirkens skoletjeneste

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Jeg er administrator af skolenivirkeligheden.dk i Lyngby-Taarbæk Kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk/lyngby-taarbaek, har brug for hjælp til at oprette et tilbud til hjemmesiden eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud, er det mig du skal kontakte på neso@ltk.dk eller tlf. 30 54 31 85.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.