Vi har 19 KULTUR & SAMFUND forløb

• lundtofte-1941-kokkenhave

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv - Jord under neglene - din drømmehave

Hvordan så drømmehaven ud i gamle dage? Og hvilke drømme har vi om haven i dag? Tag med Stadsarkivets formidler rundt i forårets haveudstilling: "Jord under neglene - drømmehaver i Lyngby-Taarbæk gennem tiderne" og oplev de smukke og lokale haver helt tæt på.

• Nord.jpg

Fang Fortællingen "Nord"

Den digitale fortælling ”Nord” af makkerparret Camilla Hübbe og Rasmus Meisler er blevet forvandlet til en spændende udstilling, hvor man ved hjælp af augmented reality, kan gå på opdagelse i historiens spændende univers. Man kan blandt andet blive klogere på nordisk mytologi, naturvæsener og piger som helte i litteraturen.

• 9. klasse
  • smart parat svar  lille logo.jpg

Smart Parat Svar for 6. klasse

Vi afholder den lokale runde af den nationale læse- og videns-quiz ”Smart Parat Svar”.
    Formålet med quizzen er at stimulere børnenes læselyst og nysgerrighed i et bredt perspektiv. Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur.

Biblioteksbesøg med booktalk

Besøget indeholder:
    - en rundvisning i biblioteket
    - en introduktion til hvordan man bruger biblioteket
    - en booktalk der er skræddersyet til den enkelt klasse

Mini-søge-kursus

Vi tilbyder et basiskursus i informationssøgning, hvor eleverne introduceres til, hvordan man søger på bibliotekets hjemmeside, på internettet og bibliotekets e-baser
    Vi gennemgår også, hvordan man bliver oprettet som låner, hvordan man låner, afleverer og reserverer materialer.

• 6. klasse
  • biblioteksbesøg for de små.jpg

Biblioteksbesøg for de små

Vi tilbyder et velkomstbesøg til biblioteket til 0-3. klasserne.
    I løbet af besøget vil vi fortælle om, hvordan man bliver oprettet som låner og hvordan man låner og afleverer. Vi viser rundt på biblioteket og børnene får lov at komme rundt og se hemmelige steder, hvor man normalt ikke må komme. Vi slutter af med at læse højt.

• Garmanns hemmelighed.jpg

Fang Fortællingen "Garmanns hemmelighed"

Udstillingen tager udgangspunkt i Stian Holes fantastiske billedbog ”Garmanns hemmelighed”
    Vi tilbyder et guidet besøg, hvor eleverne kan udforske Garmanns univers, se udstillingen, undre sig og reflektere over bogens temaer og selv være kreative.

• Mørkebarnet.jpg

Fang Fortællingen "Mørkebarnet"

Fang fortællingen – ”Mørkebarnet”

”Mørkebarnet” er en legende, finurlig og poetisk udstilling om de mørke og lyse sider af (børne)tilværelsen. Med udgangspunkt i Cecilie Ekens billedbog inviterer udstillingen børnene til at gå ind i litteraturen og eksperimentere med følelserne, farverne og ikke mindst sproget.

Vi tilbyder et guidet besøg, hvor vi sammen går på opdagelse i udstillingen og universet.

Booktalkevent for 7. og 8. klasse

Vi tilbyder en litterær saltvandsindsprøjtning med oplæg inden for forskellige genrer.

Besøg og booktalk for 7.-9. klasse

Tilbuddet er en grundlæggende introduktion til biblioteket efterfulgt af en booktalk.