MUSEUM VESTSJÆLLAND. Ridderskole

Kontakt forløb her

Hvad kræver det at blive ridder i middelalderen? Fysisk styrke er ikke det eneste der tæller, hvis man skal føre sig frem på slagmarken og ved hoffet. Tag dine elever med på ridderskole og lad dem prøve det på egen krop.

Forløbet tager udgangspunkt i Esbern Snares by og borg i middelalderen. Vi kommer bl.a. omkring Vestborgen og den femtårnede Vor Frue Kirke i forløbet. Klassen bliver delt op i to og dyster mod hinanden.

Eleverne møder en ridder, som introducerer dem til middelalderens teknisk avancerede sværdkamp, til bueskydning og til kunsten at skrive og fremføre et godt ridderkvad.

Forløbet er en vekselvirkning mellem fordybelse og højt tempo.

Hele Året
Kristendomskundskab
800kr
Max. antal børn
Varighed
2 timer
Hvor?

Kalundborg Museum

Adelgade 23
4400 Kalundborg

Webside

skole@vestmuseum.dk

Undervisnings- og Udviklingsansvarlig Marlene Kramm

Jeg er Kulturkoordinator i Læring og Trivsel / Holbæk kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk, har spørgsmål, gode forslag eller ønsker at blive et tilbud til kommunens dagtilbud og skoler, må du meget gerne kontakte mig på skolenivirkeligheden@holb.dk eller på telefon: 72 36 94 25

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.