O Gud, O Gud i Kjøge - Køge Museum

Nørregade 4

4600 - Køge

undervisning@museerne.dk

Hvis du har spørgsmål til undervisningen, bedes du skrive til os på vores e-mail adresse ovenfor

byvandring_koege.jpg

Vi vil gerne invitere jer med på en fantastisk byvandring i Køge by.

Turen vil være spækket med finurlige og dramatiske fortællinger om markante begivenheder fra oldtid til nutid.

Vi skal høre om en visionær konge, der grundlagde 'ny Kjøge' i 1288 og bl. a. lokkede med skattefrihed til alle nybyggere.

Vi skal høre om danmarkshistoriens største hekseproces, om en sølvskat på 32 kg, om Grevens Fejde, Svenskekrigen i 1658, befæstningen, og hvad man lige stiller op med 900 skeletter!

Om Træskoslaget 1807, om store søslag i Køge Bugt, og så skal vi se Danmarks ældst bevarede bindingsværkshus og selvfølgelig også besøge stedet, hvor Agnes og Røde
 boede i tv-serien Matador og meget meget mere!

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv om det i kommentarfeltet, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Varighed: 1,5 timer

Max deltagere: 30 deltagere

BETALINGSFORLØB

500 kr.

Årstid

Hele Året

• 0. klasse
    • 1. klasse
    • 2. klasse
    • 3. klasse
    • 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse
    • 7. klasse
    • 8. klasse
    • 9. klasse
    • Samfundsfag
    • Elevernes alsidige udvikling
    Læringsmål

Forløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i folkeskolens Fælles Mål og/eller de gymnasiale uddannelsers læreplaner. Det er lærerens valg af vinkel og eventuelle placering af forløbet i årets øvrige arbejde, der er afgørende for, hvilke faglige og læringsmål der vælges og/eller skal formuleres.

MSD_LOGO.jpg

Forløbets hjemmeside