Lejre Museum - Historisk Detektivjagt

Louise Dahl Christensen
    Museumsinspektør, læring og formidling

Helte%20%20guder%20og%20sagn%20%20%20Workshop_0.jpg

Undersøg forbindelsen imellem arkæologiens Lejre og historierne fra sagn og myter.

Historien om kongeriget Danmark begynder i Lejre, hvis man spørger de sagn og myter, der på godt og ondt har præget generationers opfattelse af den tidligste Danmarkshistorie. Men historierne om Lejrekongerne/skjoldungerne er netop kun sagn og myter. De blev afvist af den moderne historieforskning, og arkæologien var i vid udstrækning enig - arkæologien vil se håndfaste beviser, før der drages konklusioner.
    Men hvad nu hvis arkæologien i dag står med fund og anlæg, der viser, at det måske var en fejl at afvise myter og sagn? Den nye permanente udstilling på Lejre Museum sammenstiller arkæologien og fortællingerne, og med baggrund i udstillingen skal eleverne på jagt og undersøge, hvordan arkæologi, myter og sagn om skjoldungerne hænger sammen.

BETALINGSFORLØB

1.000 kr.

Årstid

Hele Året

• 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse
    • 7. klasse
    • 8. klasse
    • 9. klasse

Matematik:

• Eleven kan foretage opmålinger af rektangler og kvadrater
    • Eleven kan bruge hjælpemidler til opmåling af længde
    • Eleven kan lave enkle skitser og tegninger, der gengiver enkle træk fra omverdenen

Historie:

• Eleverne kan undersøge historiske spor og bruge dem til at sige noget om fortiden.

Lejre-Museum-coverimage.png

Forløbets hjemmeside