Lejre Museum - Helte, guder og sagn

Louise Dahl Christensen
    Museumsinspektør, læring og formidling

Helte%20%20guder%20og%20sagn%20%20%20Workshop_0.jpg

En workshop om myter, sagn og den gode fortælling.

Hvad kendetegner en helt, og hvad er en god fortælling? I dette forløb arbejder vi med sagnene om Skjoldungerne, de nordiske guder og heltekvadet Beowulf. Vi skal især arbejde med, hvad der er kendetegnende for en helt før og nu. Ligesom vi også fokuserer på sagn og myter som fortællinger både ved at lytte og høre forskellige historier samt ved selv at fremstille korte historier eller tegneserier om vores egne helte. I denne workshop arbejder vi med historiske kilder, mundtlige beretninger, personkarakteristik, fortællestruktur, tematik og genrekendskab.

Museets udstilling fortæller historien om sagnene og deres relation til de arkæologiske fund, der er gjort i området. Her kan vi øge vores kendskab til sagnet som genre samt hente inspiration til vores egne fortællinger.

Målgruppe: 3. og 4. klasse.

BETALINGSFORLØB

1.200 kr.