Mennesket i stenalderen - Køge Museum

Nørregade 4

4600 - Køge

undervisning@museerne.dk

Hvis du har spørgsmål til undervisningen, bedes du skrive til os på vores e-mail adresse ovenfor

stenalderen_koege.jpg

Hvem er vi i dag? Hvem var vi i går? Og hvorfor er vi blevet dem, vi er?

Hvorfor hedder det stenalderen, og hvordan lød stenalderen egentlig?

Der har boet mennesker i Køge siden stenalderen, og selvom der er gået mange tusind år, siden de første jægere og samlere kom til Køge, er der måske ikke så stor forskel på os og dem, som vi går og tror. Med udgangspunkt i Strøby Egede-massegraven formidles menneskenes liv, hverdag og tro i stenalderen. Derudover lærer eleverne, hvordan arkæologer arbejder og tolker det, de finder. Eleverne prøver også selv at arbejde som en arkæolog ved at røre, tegne og fortolke genstande fra stenalderen.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv om det i kommentarfeltet, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Varighed: 1,5 time

• Elevernes alsidige udvikling
    • Uddannelse og job
    Læringsmål

Forløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i folkeskolens Fælles Mål og/eller de gymnasiale uddannelsers læreplaner. Det er lærerens valg af vinkel og eventuelle placering af forløbet i årets øvrige arbejde, der er afgørende for, hvilke faglige og læringsmål der vælges og/eller skal formuleres.

MSD_LOGO.jpg

Forløbets hjemmeside