Robotter, automatisering og effektiv produktion

 • Hvor?

  Gammelrand Beton A/S

  Gl. Skovvej 6A

  4470 - Svebølle

  Telefonnummer

  61220609

  E-mailadresse

  mp@gammelrand.dk

  Kontaktperson


  Book tilbuddet ved at kontakte:

  Morten Pedersen
  Gammelrand Beton A/S

  61 22 06 09
  mp@gammelrand.dk
   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Anders Mikkelsen
  DA Åben Virksomhed
  29 20 03 83
  ami@da.dk

   

  Gammelrand Beton AS - logo.png

  Klassen arbejder med robotteknologi og Gammelrand Beton A/S​ med fokus på, hvordan virksomheden arbejder med robotteknologi og automatisering. Som lærer kan du bruge dette forløb om robotter i din undervisning, da forløbet passer til de faglige mål for Fysik/kemi i 7. klasse. ​

   

  Undervisningsforløbett opfylder en række Fælles Mål under Produktion & Teknologi i Fysik/kemi i 7. klasse, og kan derfor bruges direkte ind i undervisningen. Det bidrager dermed til den fællesfaglige naturfagsprøve ved FP9. Derudover opfylder forløbet en række Fælles Mål for Uddannelse og job i udskolingen. Se nærmere i Lærervejledningen.

   

  Synlige mål:

  Gennem forløbet vil eleverne:

  • Få viden om den teknologiske udvikling

  • Prøve at analysere produktionsprocesser og bryde en proces ned i enkelt-dele (procesforståelse)

  • Få viden om robotter og sensorer

  • Prøve at kode i Scratch eller lignende

  • Designe deres egen produktionsproces

  • Besøge en lokal industrivirksomhed

  • Få viden om de roller og arbejdsopgaver, der findes i industrien

   

  Forløbet

  Undervejs i forløbet får eleverne indblik i, hvad der skal til for at arbejde med robotter i dag, samt hvilke uddannelsesveje der kan lede derhen. Eleverne arbejder med at analysere produktionsprocesser og får en forståelse for både udfordringerne og mulighederne ved automatisering. Dette undervisningsforløb er således et bidrag fra virksomhederne og DA til Uddannelse og job samt Åben Skole. Forløbet giver alle elever en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund de indgår i. Det bidrager endvidere til elevernes teknologiforståelse. 

   

  Tidsforbrug

  Undervisningsforløbet har samlet set et omfang på 7 ugers undervisning hvor virksomhedsbesøget er medregnet. Det er beregnet ud fra to Fysik/kemi-lektioner pr. uge. Sammenlagt er der 12 lektioner på skolen á 45 minutter. Virksomhedsbesøget varer ca. 2,5 time ekskl. transport.

   

  Forberedelse

  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til virksomhedsbesøget. Virksomhederne har fået en tilsvarende vejledning, den kan du også se i højre side.  

  GRATIS FORLØB

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe

  7. klasse

  Fag
  • Fysik og kemi
  • Uddannelse og job
  Overblik
  Oversigt over fag, læringsmål og antal lektioner.pdf
  Læringsmål

  Forløbet indfrier læringsmål for faget Fysik/kemi i 7. klasse under temaerne Produktion og Teknologi. Du kan læse mere i Lærervejledningen herunder.

  Hjernepæren.png