Vi har 148 Kultur & Samfund forløb

• csm_2015_09_01_10_06_20_WK_5fb8020854.jpg

Sejlads På Roskilde Fjord

Oplev Roskilde Fjord i en af museets traditionelle nordiske både. Lad eleverne få fjorden ind under huden gennem sejladsen, imens de får en fornemmelse for vikingetidens vigtigste transportmiddel, der bragte dem vidt omkring til fremmede kulturer.

• 4.png

AFS Interkultur - Workshops om kulturforståelse

7.-10. klasse: Book en workshop, der har til formål at skabe interkulturel læring.  Gennem øvelser og learning-by-doing får eleverne på en sjov og lærende måde indsigt i og mulighed for at reflektere over normer og værdier i forskellige kulturer, kommunikation på tværs af kulturer samt kulturel stereotyper og diversitet. Workshoppen varer 1-3 timer og faciliteres af to frivillige.

• en_dag_i_kloster.jpg

En dag i kloster

Tag eleverne med tilbage til det 13. århundredes klosterliv. Projektet lægger op til, at skolen og klasseværelset en hel dag omdannes til et kloster, hvor eleverne ifører sig munkekutter og leger og arbejder som munke.

• Skærmbillede 2019-08-26 kl. 12.03.39.png

Under overfladen - myter, monstre og mennesker

Folkekirkens Skoletjeneste Sydsjælland og Lolland/Falster tilbyder: Under overfladen - myter, monstre og mennesker. Bugtende søslanger, sylespidse tænder og kæmpemæssige gab. Monstre har altid spillet en rolle, når mennesket har skullet ordne og forstå den verden, som omgav dem. Eleverne skal arbejde med en række myter, som har det til fælles, at de indeholder et monster, der lever under overfladen.

• Går det hele ad helvede til? - Et projekt om frygt og håb

Folkekirkens Skoletjeneste Sydsjælland og Lolland/Falster tilbyder: Et projekt om frygt og håb. Med udgangspunkt i en nyskrevet novelle af Kenneth Bøgh Andersen inviterer projektet til en refleksion over frygten og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på. Eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam.

• Skærmbillede 2019-08-06 kl. 22.19.45.png

Rollespilsakademiet - Valhallas prøvelser - et læringsspil

Læringsspil der introducerer børnene for den nordiske mytologi gennem en række spændende prøver.

• Foto til Teaterbilletter.jpg

Teatret Fair Play - DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

Hvordan bliver en helt almindelig dansk pige fængslet som terrorist? Hvad får hende til at bekende sig til sharia og jihad? Og findes der overhovedet svar på disse spørgsmål?

• Fagpersoner
    • Ungdomsuddannelser
  • Kropssprogets ABC.png

Pernille Slot - Kropssprogets ABC

De fleste af os ved mere om vores iPhones sidste nye opdatering, end vi ved om vores eget software. Kom med bag om Kropssprogets ABC. Hvordan hjernen fungerer, hvorfor vi gør som vi gør og hvad kropssproget betyder.

• Fagpersoner
    • Ungdomsuddannelser
  • IMG_20170228_152335.jpg

1 2 3 Samtidskunst

Oplev samtidskunst helt tæt på og styrk dine elevers evne til at se, opleve og formidle visuelle udtryk i samtiden. Med 1 værk, 2 lektioner, 3 øvelser præsenteret på skolen, kan hele klassen få inspiration til at møde kunstens mange udtryk på helt egne præmisser.

• Porsemosen.jpg

Mosens mystik

Siden oldtiden har mosen været en værdifuld ressource - blandt andet fordi man i moser kan udvinde tørv, som man har anvendt til isolering og brændsel. Men mosen har også været omgivet af mystik. Man var overbevist om, at overnaturlige væsner som Mosekonen, Elverpigerne og Lygtemændene levede der, og man ofrede både mennesker, våben og husdyr til guderne i mosen.

Tilbud fra Vikingebro