Mikrobiologi: Den usynlige verden

På jeres skole

21151920

skoletjenesten@science.ku.dk

Kontakt os hvis du har spørgsmål

svamp

Oplægget gør op med den traditionelle forestilling om bakterien som ”den onde” og svampen som en paddehat lignende ting, der kun kan anvendes som spise. Svampe bruges bl.a. også til fremstilling af medicin, alkohol, brød mm.

Under oplægget får eleverne mulighed for selv at lege forskere med plastikhandsker og petriskåle. Opgaven går ud på at ”fange” og dyrke deres egne bakterie- og svampekolonier.

Under besøgene inddrager vi eleverne så meget som muligt via forsøg, lege og diskussioner. Det vigtigste ved besøgene er, at eleverne har det sjovt, og selv får "fingrene i suppen".

Vi kommer ofte med emner, som er nye for eleverne, og vi giver os derfor tid til at gennemgå de bagvedliggende teorier for emnet. Vi lægger vægt på, at besøgene ikke er shows, men at eleverne udfordres fagligt i løbet af dagen.

Forløbet om bakterier og svampe vil overordnet berøre følgende emner:

• Introduktion til biologi
    • De gode og de onde bakterier
    • Øvelse: Dyrk din egen bakteriekultur
    • Hvad er en svamp? og hvilke typer findes der?
    • Anvendelsesmuligheder for svampe og bakterier

Følgende praktiske forsøg vil blive gennemgået:

• Dyrk din egen bakteriekultur

Du kan læse mere om, hvordan du forbereder dig på et besøg fra vores formidlere på vores hjemmeside, og hvad du kan gøre for at arbejde videre med emnet.

GRATIS FORLØB

Årstid