Havhøst - Tangmarken

(+45) 2859 0965

info@havhoest.dk

skarmbillede-2022-02-10-kl-09-28-49

Bodil Sofie Espersen har en baggrund som højskolelærer, måltidsmager og projektleder. Hun er Havhøsts egen gastronomiske naturvejleder og har udviklet og koordineret vores undervisnings- og formidlingsindsatser siden 2015. Hun er en ivrig undervandsjæger, sanker og kollektivist med et hjerte, der banker for havet, bæredygtighed og vilde maritime måltider.

Du kan skrive til Bodil på bodil@havhoest.dk eller fange hende på 2859 0965‬.

skarmbillede-2022-02-10-kl-10-19-17

85 % af verdens planteliv findes under vandet. Tang er det nye sort og kan komme til at spille en stor rolle i fremtiden, når vi eksempelvis skal opfinde nye energikilder og nye måder at producere fødevarer på. Det har vist sig, at tangskovene spiller en stor rolle i det globale kulstofkredsløb og som rammen for nogle er verdens mest artsrige økosystemer.

Under et besøg på Bølgemarken vil eleverne med egne øjne opleve, hvad tang kan bruges til, når vi tager forskerbrillerne på og lærer at forstå tang som den enestående organisme, den er. Vi undersøger og diskuterer tangens potentiale i forskellige aspekter af klimakrisen. Vi får tang mellem hænderne, når vi hiver tangliner op fra havnens dyb og undersøger algernes egenskaber i vandet såvel som i køkkenet, hvor vi sammen tilbereder og smager på herlighederne.

BETALINGSFORLØB

2500 + moms. Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune.

Årstid
    • April