Danmarks banksystem – Gode Penge

Kontakt

Forløbet Danmarks banksystem – Gode Penge kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

De fleste mennesker tænker på banken som en sparegris. Et sted du putter dine overskydende penge inde, som banken kan videreudlåne til andre. Gode Penges undervisning bryder fundamentalt med billedet af banken som videreformidler af penge, og taler i stedet om banken som skaber af samfundets penge. I dag udgør kontanter skabt af Danmarks Nationalbank kun ca. 5% af vores samlede pengemængde, mens resten af vores penge er indeståender i private banker. Men hvordan bliver disse indeståender skabt? Hvilke konsekvenser har det for økonomien? Og hvad er reglerne for bankernes pengeskabelse egentligt?

Gode Penges undervisning giver eleverne forudsætninger for at forstå den moderne økonomi, og beskæftiger sig med emner som boligbobler, finanskriser, bankers rolle i samfundet mm.

Der er både mulighed for at booke 2 lektioners undervisning med film, rollespil og gruppearbejde samt en hel temadag med Gode Penges eget brætspil Money Maker. I Spillet prøver eleverne kræfter med at være en bank, og får en praktisk fornemmelse af begreber som inflation og finanskriser. Spillet kombineres med læring om det virkelige banksystem.

Hele Året
Samfundsfag
1.500-3.000 kr. + transport
Hvor?

Hvor det ønskes

jonas@godepenge.dk

Jonas Jensen
Undervisningsansvarlig i Gode Penge

Jonas er uddannet i statskundskab med speciale i private bankers pengeskabelse, og er undervisningsansvarlig i Gode Penge. Jonas har en pædagogisk indgangsvinkel til emnet, og har massere af erfaring som underviser, både i folkeskolen samt på højskoler og gymnasier.

Ønskes mere information er du/I meget velkomne til at skrive til jonas@godepenge.dk eller kigge videre på www.godepenge.dk

Vi er administratorer af skolenivirkeligheden.dk i Haderslev Kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk/haderslev, har spørgsmål, gode forslag eller ønsker at blive et tilbud til kommunens skoler, må du meget gerne kontakte os på biri@haderslev.dk/mob. 2882 4717 eller eliv@haderslev.dk/mob. 25302952.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.