Udeskole – MATEMATIK PÅ KIRKEGÅRDEN

Kontakt

Forløbet Udeskole – MATEMATIK PÅ KIRKEGÅRDEN kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

På kirkegården skal der indsamles data, som eleverne bl.a skal bruge i et længere forløb om statistik. Herudover skal de arbejde med arealer og belægning og beregning af priser på den valgte kirkegård. Der er arbejdsark til de to opgaver, og der skal kun medbringes målebånd.  

Når elever møder kirkegården som udgangspunkt for undervisning og indsamling af data, er det ikke kun det rent fag-faglige der er i spil. Opførsel og respekt for stedet bør italesættes inden eleverne slippes løs. Måske er der pårørende til eleverne som ligger på kirkegården, som man måske i fællesskab kan besøge, og tage en snak om. 

På kirkegården skal der indsamles data, som eleverne skal bruge i et længere forløb om statistik. Eleverne inddeles i passende grupper og sammen indsamler de data.

I arbejdet med statistik skal eleverne lærer at lave grafiske billeder af deres resultater. Det kan
både være med fysiske ting eller på computer afhængig af elevgruppen.

Når eleverne skal forholde sig til areal og belægning, skal de ud fra de givne oplysninger lave skitser der stemmer overens med stedets ønsker, som er beskrevet.

Der arbejdes hjemme med de indsamlede data og opmålinger i efterfølgende timer. På denne måde kan denne del færdiggøres inden for et enkelt modul, afhængig af afstand til nærmeste kirkegård. 

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Målgruppe
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Fag
Matematik
Max. antal børn
28
Varighed
Ca.2 timer
Materialer til forløbet
Gratis
Hvor?

Forløbet foregår på jeres skole eller hos Fredensborg Naturskole på Planteavlsstationen i Humlebæk

Telefonnummer

92430031

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

uleh@fredensborg.dk

Kontaktperson
Ulrik Engkær Hansen

Lærer/PD-Naturfagsvejleder

Se alle forløb fra

Fredensborg Naturskole

Se alle forløb fra

Udeskoleforløb

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.