Vi har 197 Kultur & Samfund forløb

• 300x250-pengeuge2020

Pengeuge

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi. Finans Danmark står bag initiativet, og har bedt Danmarks Matematiklærerforening om at udarbejde det officielle undervisningsmateriale.

• vikingernes-konstruktioner

KROPPEDAL MUSEUM - VIKINGERNES KONSTRUKTIONER

Hvordan kunne Harald Blåtands vikinger på rekordtid, og uden moderne hjælpemidler, bygge en 760 meter lang bro bestående af over 1.200 brostolper, der hver vejede omkring 400 kilo?

• kamp-som-en-viking

KROPPEDAL MUSEUM - KÆMP SOM EN VIKING

Vikingernes verden var et voldssamfund, hvor den stærkeste bestemte.

• et-liv-med-doden

KROPPEDAL MUSEUM - ET LIV MED DØDEN

I vikingetiden var det vigtigt at holde sig på god fod med guderne, hvis man ville opnå deres beskyttelse - både i livet og i døden.

• tæppe bymuseet.jpg

Helsingør Bymuseum - Mødet mellem kulturer. Helsingørtapetet

Hvordan mon det er at opleve krig og være på flugt? Og ankomme til Danmark, -et land der er helt anderledes end hjemlandet. Med afsæt i flygtninges broderede billedfortælligner om deres baggrund og møde med Danmark, involverer eleverne sig i dilemmaer omkring integration og kulturmøder og værdier.

• 4.png

AFS Interkultur - Workshops om kulturforståelse

7.-10. klasse: Book en workshop, der har til formål at skabe interkulturel læring.  Gennem øvelser og learning-by-doing får eleverne på en sjov og lærende måde indsigt i og mulighed for at reflektere over normer og værdier i forskellige kulturer, kommunikation på tværs af kulturer samt kulturel stereotyper og diversitet. Workshoppen varer 1-3 timer og faciliteres af to frivillige.

• NISSEN PAA LOFTET kommer forbi med instrumenter og Upcycling legetøj

NISSEN PAA LOFTET kravler ned, kommer forbi og fortæller. Han medbringer fløjte, tromme og sit traditionelle (gammeldags) håndlavede legetøj, ”Upcycling Verdenslegetøj” af genbrusmaterialer. Han byder op til sang, dans fagter og dialog og fortæller om hvorfor vi holder Jul, om den traditionelle nisse – Gårdboen og hans familie blandt underjordiske, elverfolk, trolde og dværge.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • kucheza.kolage.aabenskole.jpg

KUCHEZA – Musikkens grundsten

Vi laver akustisk DIY-musik (Do It Yourself) på grundlag af den afrikanske musiktradition - KUCHEZA. Undervisningen afholdes i musiklokale med anvendelse af trommer/perkussion til alle elever i samarbejde med (evt. uden klassens lærer). Vi opbygger et musikalsk praksisfællesskab med differentierede roller for deltagelse indenfor rytme, sang, digt & dans.

• Offline-Play.kolage4.jpg

”OFF-Line Play - i bushen” - Overlevelse i Den 3. Verden

I bushen er hjælpemidlerne få og simple. Her overlever ingen alene og man skal have god fysik og avanceret færdigheder. Man for ikke kun brug for hurtighed og udholdenhed, også præcision, balance, kløgt, musikalitet og samarbejde.  Forløbet afholdes på udendørsarealer efter ønske (skolegård, naturområde/park evt. gymnastiksal).

• DenMagiskeKuffert.foto.jpg

Den Magiske Kuffert – Upcycling Verdenslegetøj

Vil I gerne lave genbrugslegetøj som kan noget - Dvs. køretøjer som kan køre, dukker som kan bevæge sig, instrumenter som gir lyd og andet funktionelt legetøj med lang holdbarhed, så er fortælleforestillingen Den Magiske Kuffert, Intro-foredrag om ”opcirkulering”, samt medfølgende værkstedsmanualer en måde selv at komme i gang.