Byvandring med Gadens Stemmer – en “dokumentar” om livets og byens bagside

Kontakt

Forløbet Byvandring med Gadens Stemmer – en “dokumentar” om livets og byens bagside kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

En byvandring med Gadens Stemmer varer 90 minutter. Klassen møder guiden på den konkrete turs startsted – der er fx i Købehavn byvandringer på både Vesterbro, Nørrebro, Sydhavn, Indre By og Christianshavn. Jeres guide har – eller har haft – hjemsløshed, stofbrug, sexhandel, anbringelser eller psykisk sårbarhed som en del af livet og fortæller på byvandringens typisk 5-6 stops sin personlig historie og om byens bagside. Eleverne kan naturligvis stille spørgsmål undervejs og ved turens afslutning.

Eleverne får på turen konkrete billeder på et liv som udsat og årsagen til det, samt indsigt i de tilbud der er til udsatte. De får også konkret viden på godt og ondt indsigt i velfærdssamfundets og frivilligorganisationers tilbud til udsatte. Det kan fx være beretningen om, hvordan det er at komme ud af et stofmisbrug – og falde i igen – hvor en guide har boet på gaden, benyttet væresteder og herberger eller hvordan det er at blive anbragt på instituion som barn.

En tur med Gadens Stemmer giver plads til refleksion om årsager til udsathed og mindsker fordomme om udsatte når de på den udsattes egen hjemmebane og i øjenhøjde taler med en af personerne bag statistikkerne om hjemløshed, stofbrug etc.

Vi har sammen med Dansklærerforeningen udviklet et undervisningsmateriale til fri afbenyttelse. Hent det her

Hele Året
Elevernes alsidige udvikling
Samfundsfag
Fra 1.499 kr. (10 deltagere) til 2.499 kr. (25 deltagere)
Max. antal børn
Varighed
1,5 time (90 minutter)
Hvor?

København, Odense, Esbjerg, Vejle, Faxe

booking@gadensstemmer.dk

For booking af en byvandring kontakt Jens Langergaard eller John Hansen via booking-knappen

Vi er administratorer af skolenivirkeligheden.dk i Haderslev Kommune. Hvis du vil høre mere om skolenivirkeligheden.dk/haderslev, har spørgsmål, gode forslag eller ønsker at blive et tilbud til kommunens skoler, må du meget gerne kontakte os på biri@haderslev.dk/mob. 2882 4717 eller eliv@haderslev.dk/mob. 25302952.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.