Døde dyr i leret - Fossiljagt i Gram Lergrav

Museumumsformidler

thumbnail_Gram-Lergrav-20210806-098.jpg

Døde dyr i leret

Når I ankommer til museet, vil I først få en lille rundvisning, hvor museumsformidleren fortæller jer om hvad vi skal lave og hvorfor der kan findes rester af dyr i leret, som vi kalder fossiler. Vi fokuserer på, at vi skal hjælpe hinanden med at finde og undersøge nogle af de mange dyr, som ligger gemt i den gamle havbund. I skal klæde om på museet og så skal vi gå til graveområdet sammen med vores graveudstyr. Vi skal gå ca. 400 m. Vi arbejder i lergraven efter en aftalt tid. Bagefter går vi til museet, rengør udstyr og går i laboratoriet. Her kigger vi på nogle af fundene i vores stereolupper og finder ud af hvad det er. Vi taler om geologisk tid og prøver sammen at klassificere vores fund fra lergraven. Når vi er færdige, er I velkomne til at benytte museets faciliteter og fx spise frokost ved vores borde/bænke.

Dette forløb er et praktisk forløb, hvor alle indskolingselever kan være med. Specialklasser er også meget velkomne hos os.

Husk: Gummistøvler, flyverdragter eller overtrækstøj, som må blive beskidt, skiftetøj og poser til det snavsede tøj.

Hvornår: Alle hverdage uden for skolernes ferier.

Bemærk: Aktiviteterne i lergraven kan ikke gennemføres ved sne, frost eller meget vådt føre

BETALINGSFORLØB

900,00 kr for gruppe på max. 30 personer