TILBAGE

Tobaksforebyggelse - 7. klasse - Alle Tiders Tobak - hvem påvirker dig?

 • Hvor?

  På jeres skole

  Telefonnummer

  72665903/72665904

  E-mailadresse

  cfu-sundhed@ucsyd.dk

  Kontaktperson
  ucsyd cfu.jpg

   CFU Sundhed og trivsel

  cfu-sundhed@ucsyd.dk

   

  Tobaksforebyggelse i 7. klasse

  Alle Tiders Tobak – Hvem påvirker dig?

  ”Alle Tiders Tobak” er en historisk gennemgang af tobakkens tilstedeværelse i vores samfund. Den starter med Columbus, som bringer tobakken med fra Amerika, og slutter ved den seneste rygelov, som er vedtaget i 2020.

  I gennemgangen af tobaksrelaterede historiske begivenheder tydeliggøres historiens påvirkning på hverdags- og samfundsliv, og eleverne får en forståelse af, at deres eget liv og samfundskulturen omkring rygning er resultatet af en historisk påvirkning.

  Denne sammenhængsforståelse bruger eleverne i anden del af undervisningsforløbet til at vurdere, hvad der påvirker mennesker i dag til at ryge, og til at finde tiltag, der ændrer rygekulturen fra, hvor vi befinder os i dag.

  Tilbuddet kræver ingen forberedelse, da klassen i to lektioner får besøg af en formidler fra CFU, der står for undervisningen. Læreren skal dog være til stede. Tilbuddet er oplagt at bruge i historieundervisningen, men kan også bruges som del af danskundervisningen med fokus på sammenhæng og kommunikation. Ligeledes opfylder tilbuddet fagformål i det timeløse fag sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

  Ved ønske om besøg i klassen, kontakt: CFU Sundhed og trivsel E-mail: cfu-sundhed@ucsyd.dk

  GRATIS FORLØB

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe

  7. klasse

  Fag
  • Dansk
  • Historie
  • Samfundsfag
  • Sundheds- og Seksualundervisning
  ucsyd cfu.jpg