Havhøst – Tangmarken

Kontakt forløb her

85 % af verdens planteliv findes under vandet. Tang er det nye sort og kan komme til at spille en stor rolle i fremtiden, når vi eksempelvis skal opfinde nye energikilder og nye måder at producere fødevarer på. Det har vist sig, at tangskovene spiller en stor rolle i det globale kulstofkredsløb og som rammen for nogle er verdens mest artsrige økosystemer.

Under et besøg på Bølgemarken vil eleverne med egne øjne opleve, hvad tang kan bruges til, når vi tager forskerbrillerne på og lærer at forstå tang som den enestående organisme, den er. Vi undersøger og diskuterer tangens potentiale i forskellige aspekter af klimakrisen. Vi får tang mellem hænderne, når vi hiver tangliner op fra havnens dyb og undersøger algernes egenskaber i vandet såvel som i køkkenet, hvor vi sammen tilbereder og smager på herlighederne.

Tidspunkt
April
Maj
September
Oktober
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Biologi
Geografi
Madkundskab
Pris
2500 + moms. Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune.
Max. antal børn
25
Varighed
2,5 timer
Betaling
Hvor?

Kalvebod Bølge

Kalvebod Bølge
1650 København V

Telefonnummer

(+45) 2859 0965

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

info@havhoest.dk

Kontaktperson

Bodil Sofie Espersen har en baggrund som højskolelærer, måltidsmager og projektleder. Hun er Havhøsts egen gastronomiske naturvejleder og har udviklet og koordineret vores undervisnings- og formidlingsindsatser siden 2015. Hun er en ivrig undervandsjæger, sanker og kollektivist med et hjerte, der banker for havet, bæredygtighed og vilde maritime måltider. 

Du kan skrive til Bodil på bodil@havhoest.dk eller fange hende på 2859 0965‬.

Se alle forløb fra

Havhøst

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.