15. juni fonden – Arboretets fugle

Kontakt

Forløbet 15. juni fonden – Arboretets fugle kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

I forløbet “Arboretets fugle” undersøger I på egen hånd det danske fugleliv. 

Find Arboretets fugle (selvom de gemmer sig).

“Arboretets fugle” foregår som et posteløb, hvor eleverne ved hjælp af billeder og information skal se, om de kender de danske fugle.

Efter naturformidlerens indledende velkomst og introduktion til forløbet  arbejder lærer og elever på egen hånd i dette forløb. Eleverne inddeles i grupper og udstyres med et kort over Arboretet. På kortet er indlagt 11 poster – hver med sin danske fugleart. På hver post er der et billede samt en tekst omhandlende arten. Eleverne skal nu prøve at gætte artens danske navn. Ved hjælp af en telefon kan eleverne scanne postens QR-kode. Her kan de se, om de gættede rigtigt, og de kan få mulighed for at høre fuglens kald. Forløbet kan også gennemføres uden brug af telefon. I dette tilfælde får læreren udleveret arternes danske navne.

Det underliggende tema i forløbet er artsdiversitet i forbindelse med biotoper. Forskellige arter findes i forskellige biotoper. Posterne er sat strategiske steder, hvor de specifikke arter også forventes at kunne findes.  Ved at følge kortet til posterne, bliver eleverne hjulpet gennem Arboretets forskellige biotoper, ser de forskellige fugles levesteder, og bliver gjort opmærksom på den store biodiversitet, der er at finde i selv relativt små områder (som ex. Arboretet) husende en stor biotopdiversitet.

Forløbet kan afsluttes med kortspillet “Fugl mod fugl”, hvor man skal dyste mod sine venner på viden om de danske fugle.  

Forløbet kan bookes mandag-fredag kl. 9-15.

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Målgruppe
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Fag
Natur og teknologi
Pris
gratis
Max. antal børn
25
Varighed
Varighed 1-2 timer, afhængigt af om man laver posteløb eller posteløb og spil. Arboretets skolestue kan lånes under hele forløbet.
Gratis
Hvor?

Aboretet

Arboretvej 2
2970 Hørsholm

Telefonnummer

46 40 00 42

E-mailadresse

dag.flemmer@15junifonden.dk

Kontaktperson
Dag Flemmer

Naturformidler

Se alle forløb fra

15. Juni Fonden

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.