Svampejagt - Find og smag på skovens vigtigste organisme

• Hvor?

I en skov efter eget valg

mbson@gribskov.dk

Skærmbillede 2015-04-03 22.40.23.png

Michael Sonniks
    Naturvejleder for skoler og børnehaver i Gribskov Kommune
    Jeg kan hjælpe med at gøre det udendørs til en integreret del af undervisningen og arbejdet med læreplaner, både med børnene ude i skoven, ved stranden eller lige uden for skolen og børnehaven, og med inspiration til lærere og pædagoger.

svampe.jpeg

Svampe er en overset organismegruppe, der ofte vækker en blanding af fascination og frygt. Forløbet vil give mulighed for at få et mere realistisk og nuanceret forhold til væsenerne og indblik i deres vigtige rolle i naturen. Turen kan planlægges efter hvilket fokus, I gerne vil have, men vil typisk indeholde noget indledende om, hvad svampe er, efterfulgt af en svampejagt i området.

De fundne svampe kan så bruges til forskellige øvelser, sortering, artsbestemmelse samt almindelig forundring over mangfoldigheden. Afslutningsvis kan børnene/eleverne under vejledning, tilberede en svampesuppe.

Undervisningen er brugbar som et led i et forløb om skovens økologi og stofkredsløb, fødekæder, mad i naturen og andet.

Et forløb på 3-4 timer i en skov efter jeres valg.

GRATIS FORLØB

Årstid