Sten og istid – Om forskellige stenarter og hvordan de er havnet på stranden

Kontakt

Forløbet Sten og istid – Om forskellige stenarter og hvordan de er havnet på stranden kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Vi vil typisk begynde om morgenen på skolen med en introduktion til dagen, en teoridel om istiden samt forskellige stentyper og deres oprindelse. Jeg præsenterer faglige begreber som granit, gnejs, forskellige sedimenter, fossiler og sporfossiler samt nogle konkrete ledeblokke. Herudover giver jeg et indblik i isens bevægelser hen over Skandinavien, især i slutningen af istiden, og hvordan landet på den måde 'blev skabt'.

Herefter tager vi til en velegnet, gerne nærtliggende, strand (bus, cykel eller gåben) og gennemfører nogle øvelser med stenfinderi og stenbestemmelse. Forløbet kan tilpasses forskellige niveauer efter den enkelte klasses forkundskaber, og det er muligt at ændre på indholdet, så det passer bedre til jer.

Kontakt mig på forhånd, så vi kan tale sammen om det, og lave mere præcise aftaler.

Forslag til videre arbejde med emnet geologi kunne være pladetektonik, geologiske tidsaldre og dinosaurer.

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Fag
Natur og teknologi
Naturgeografi
Gratis
Hvor?

Hos jer på skolen og på en strand (se beskrivelsen)

E-mailadresse

mbson@gribskov.dk

Kontaktperson

Michael Sonniks
Naturvejleder for skoler og børnehaver, Gribskov Kommune 
Jeg kan hjælpe med at gøre det udenfor til en integreret del af undervisningen og arbejdet med læreplaner, både med børnene ude i skoven, ved stranden eller lige uden for skolen eller børnehaven, og med inspiration til lærere og pædagoger.

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.