Planetarium - Lys i kosmos (ungdomsuddannelser)

• Hvor?

Planetarium

Gammel Kongevej 10

1610 - København V

skole@planetarium.dk

mads

Mads Kring
    Undervisnings- og udviklingsansvarlig

lys-i-kosmos

Lys er måske den vigtigste kilde til information i alle naturvidenskabelige undersøgelser og samtidig er det helt centralt for opretholdelsen af vores moderne verden. Uden lys ingen yndlingsfarver, ingen fotosyntese og måske vigtigst af alt ingen wifi.

I dette undervisningsforløb tager vi dine elever med på en rejse med lysets hastighed i et dialogbaseret og interaktivt planetarieshow, der fører os igennem lysets forunderlige verden fra den nære hverdag på Jorden til det yderste af universet. Hvad betyder lys for vores hverdag og hvad kan det bidrage med at viden om andre steder i universet?

På det 1000 kvm store kuppellærred får eleverne fornemmelsen af at være vægtløse og undervejs vil eleverne finde ud af hvor hurtigt lys rejser, hvorfor Uranus er blå og hvordan astronomer bruger lys til at finde ud af om der er liv på andre planeter. Til slut rejser vi tilbage til Big Bang og kigger på det første lys, der blev sendt afsted og som faktisk minder en del om elevernes dyrebare wifi.

Efter planetarieshowet ser eleverne en film i kuppelsalen, der er specielt udvalgt til temaet ”Lys”.

Program hver tirsdag:
    09.30 - Planetarium åbner
    10.00 - Planetarieshow om lys i Kuppelsalen
    11.10 - Film i Kuppelsalen
    12.15 - Mulighed for at besøge udstillingerne

Booking via vores hjemmeside.

BETALINGSFORLØB

50 kr. per person.