Arla Food Designer – Skoleudgaven

arlafooddesigner@arlafoods.com

Skærmbillede 2020-09-15 kl. 16.09.06.png

Kontakt os på arlafooddesigner@arlafoods.com

Arla Food Designer er bygget op omkring de samme innovationsprocesser, som dem der foregår på Arla Innovation Centre, når medarbejderne udvikler nye mejeriprodukter: opdage, udvikle og lancere.

Opdage: I første fase bliver eleverne introduceret til forløbet, hvor de får den særlige rolle at hjælpe Arla med at udvikle en
    yoghurt, som smager så godt, at den ikke bliver smidt ud. Klassen udarbejder en hot/not-liste, som de skal bruge, når de selv skal i gang med at udvikle en yoghurt.

Udvikle: I anden fase udvikler eleverne en yoghurt, som de godt kan lide. Yoghurten bliver testet i et smagspanel, og eleverne
    får feedback på, om andre unge kan lide deres yoghurt. Eleverne designer emballage til deres yoghurter, hvor de
    skal indtænke, hvordan emballagen kan blive mere klimavenlig og appellere til unge på deres egen alder.

Lancere: I tredje fase sender eleverne deres yoghurt på markedet ved at lave en reklame for deres produkt. Eleverne præsenterer deres reklame for klassen – de fortæller om produktet, og hvordan deres emballage er klimavenlig.

Til sidst evaluerer klassen forløbet ved at se på deres madpakkeskrald og udvikle gode råd til dem selv om, hvad de kan gøre for at mindske deres eget madspild i fremtiden.

GRATIS FORLØB

Årstid