Greve Museum – Forstadens Stemmer – Greve

Kontakt

Forløbet Greve Museum – Forstadens Stemmer – Greve kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

I samarbejde med Forstadsmuseet har Greve Museum udviklet et nyt forløb om kilder og forstadens historie.

Tag klassen med til Greve, og lær om kilder og forstadens historie!

Vi er tilbage i år 1945, da drømmen om det gode liv uden for byen begynder at blive til virkelighed i Danmark. Omkring alle større byer i Danmark voksede forstæderne frem med deres genkendelige rækkehuse, parcelhuse og boligblokke.

Eleverne skal i dette forløb dykke ned i historiske kilder om forstæderne og selv undersøge, hvilke drømme beboerne havde. Eleverne får adgang til kildesæt med erindringer, avisartikler og reklamer, der giver mulighed for at arbejde kildekritisk med forstadens stemmer.

Efter at have arbejdet med beretninger som kilder hjemme i klassen skal vi ud i forstadens byrum og undersøge de fysiske levn. Sammen med museets underviser går klassen på opdagelse og udforsker, hvorfor børnehaver, S-togslinjer, cykelstier, idrætshaller og boligblokke er placeret, hvor de er.

Forløbet slutter af med, at eleverne hjemme på skolen skal producere deres egne beretninger, som kan fungere som kilder for eftertiden.

Se undervisningsmateriale på Greve Museum hjemmeside

Varighed: 1½ time

Max deltagere: 30 deltagere

Hele Året
350 kr.
Hvor?

Greve Museum

Bækgårdsvej 9
2670 Greve

skoletjeneste@greve.dk

Hvis du har spørgsmål til undervisningen, kontakt:
Louise Ahmt
lkah@greve.dk

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.