Gær og brødmagi – Skoletjenesten Pederstrup

Kontakt forløb her

Det er et lille stykke hverdagsmagi, når den klæbrige dej hæver og bliver til et stort luftigt brød. Men hvad er det egentlig der sker? Besøg Professor Yeasts laboratorie og bliv klogere på den mystiske gær. Vi går tæt på den levende ingrediens i brødet: Hvad er gær for en organisme og hvordan får vi den til at fungere bedst når vi bruger den til bagning?

Forløbets indhold

Dit brød er levende! Gær er en encellet svamp som findes overalt omkring os og i mange afarter. I professorens laboratorie undersøger vi almindeligt bagegær gennem forsøg og mikroskop. Under hvilke forhold trives gær bedst, og hvordan ser den ud tæt på? Vi taler også mere generelt om svampe som organisme, og om hvad der adskiller dem fra både dyr og planter.

Forberedelse før besøget

Tal gerne om gær og svampe inden besøget, og evt om inddeling af organismer i riger (dyr, planter, svampe, bakterier og andre encellede organismer).

Tidspunkt
November
December
Målgruppe
3. klasse
4. klasse
5. klasse
Fag
Madkundskab
Natur og teknologi
Pris
Gratis for folkeskoler i Ballerup Kommune
Max. antal børn
30
Varighed
2,5 time
Gratis
Hvor?

Pederstrup Landsby

Pederstrupvej 49
2750 Ballerup

Telefonnummer

41242490

Webside

Skoletjenesten Pederstrup

E-mailadresse

skoletj-pederstrup@balk.dk

Kontaktperson

Camilla Lindberg

Naturvejleder og biolog

Se alle forløb fra

Skoletjenesten Pederstrup

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.