Danmarks Forsorgsmuseum – ANBRAGT for Udskoling

Kontakt

Forløbet Danmarks Forsorgsmuseum – ANBRAGT for Udskoling kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Eleverne får et indblik i og en større forståelse for, hvordan anbragte børn har oplevet at være anbragt på tværs af tid fra slutningen af 1800-tallet til i dag. De skal også forholde sig til aktuelle dilemmaer og debattere, hvorvidt der nu og i fremtiden skal anbringes flere eller færre børn.

Eleverne får en introduktion til museets nye udstilling “ANBRAGT”, og de hører om tankerne bag udstillingen. Herefter inddeles holdet i 6 mindre grupper, som hver får tildelt et tema fra udstillingen, som de skal dykke særligt grundigt ned i og efterfølgende præsentere for de andre grupper. Temaerne er: Før anbringelsen, Den første dag, Hverdagen, Sociale relationer, Opdragelse og straf, Efter anbringelsen.

Herefter skal to grupper debatterer mod hinanden. Den ene gruppe skal argumentere for, at der skal anbringes flere børn og den anden gruppe skal argumentere for, at der skal anbringes færre.

Tidspunkt
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Dansk
Historie
Samfundsfag
Pris
1.000 kr. pr. klasse
Max. antal børn
1 klasse op til 30 elever
Varighed
3 timer
Betaling
Danmarks Forsorgsmuseum – ANBRAGT for Udskoling
Hvor?

Danmarks Forsorgsmuseum

Grubbemøllevej 13
5700 Svendborg

Telefonnummer

62210261

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

info@svendborgmuseum.dk

Kontaktperson
Jeppe Wichmann Rasmussen

Historiker & museumsinspektør

Se alle forløb fra

Danmarks Forsorgsmuseum

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.