Danmarks Forsorgsmuseum – ANBRAGT for Mellemtrin

Kontakt

Forløbet Danmarks Forsorgsmuseum – ANBRAGT for Mellemtrin kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Eleverne får et indblik i og en større forståelse for, hvordan anbragte børn har oplevet at være anbragt på tværs af tid fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Eleverne møder både børneskæbner, der var anbragt i starten af 1900-tallet og børn, der er anbragt i dag.

Formidlere faciliterer en ”blank snak” om, hvad det vil sige at være anbragt. Efter den blanke snak går eleverne sammen med formidleren i museets nye udstilling “ANBRAGT”. Her hører de om vilkårene for anbragte børn i begyndelsen af 1900-tallet og om børnene Kathinka, Marie, Holger og Carl, som alle var anbragt i deres barndom omkring år 1900. Alle fire børn var som unge/voksne indlagt på Fattiggården i Svendborg.

Herefter ser I op til 4 korte film med børn, der er anbragt i 2023. Herefter tager I en snak om fordomme og superkræfter.

Tidspunkt
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Målgruppe
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Fag
Dansk
Historie
Pris
1.000 kr. pr. klasse
Max. antal børn
1 klasse op til 30 elever
Varighed
2 timer
Betaling
Hvor?

Danmarks Forsorgsmuseum

Grubbemøllevej 13
5700 Svendborg

Telefonnummer

62210261

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

info@svendborgmuseum.dk

Kontaktperson
Jeppe Wichmann Rasmussen

Historiker & museumsinspektør

Se alle forløb fra

Danmarks Forsorgsmuseum

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.