Væsener i Nordatlanten

Kontakt forløb her

Besøg Nordatlantisk Hus med din indskolingsklasse, og deltag i et spændende og medrivende forløb, hvor alle sanser skal i brug. Vi skal høre to spændende – og lidt uhyggelige – myter og sagn fra Nordatlanten, røre ved pels, spille et spil med væsenerne, smage på tørfisk, se billeder og film og meget andet. Til sidst skal eleverne selv skabe deres eget bud på et væsen.

I undervisningsforløbet stifter eleverne bekendtskab med myte- og sagnvæsener fra Rigsfællesskabets to nordatlantiske lande, og de hører om myternes funktion og betydning. Samtidig skal vi reflektere over myternes betydning i dag. Forløbet finder sted foran vores formidlingsreol, hvorfra der fremvises genstande, som gerne må røres ved.

Forløbene inkluderer:
• Et didaktiseret forberedelsesmateriale, som fremsendes efter booking.

• Et fysisk forløb i Nordatlantisk Hus med fokus på læring om Grønland og Færøerne gennem oplæg, oplevelser og sansning.

• Mulighed for at arbejde videre med emnet i et projektorienteret forløb på skolen.

• Et evalueringsmateriale, der indeholder et spørgeskema og en digital quiz, hvor eleverne kan genopfriske deres læring om Rigsfællesskabet.

Projektet er støttet af Børne- og Ungdomsministeriets Uddannelsespulje til øget kendskab til Grønland og Færøerne i folkeskolen 2021 og 2022.

Tidspunkt
Januar
Oktober
November
December
Målgruppe
0. klasse
1. klasse
2. klasse
3. klasse
Fag
Billedkunst
Dansk
Historie
Kristendomskundskab
Max. antal børn
30
Varighed
3½ time
Gratis
Hvor?

Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C

Telefonnummer

91894204

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

aro@dgh-odense.dk

Kontaktperson
Andreas Otte

Andreas Otte er formidler ved Nordatlantisk Hus og har en fortid som lærer, læreruddanner og forsker indenfor grønlandsk musik.

Se alle forløb fra

Nordatlantisk Hus

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.