“Kan man læse teater?” / Statens Kunstfond: Levende litteraturmøde for børn & unge
Workshoppen tager udgangspunkt i teaterstykkerne ”SOLDATEN” og ”DEN FØRSTE DRÅBE BLOD”. To tekster, der begge handler om unges udfordringer med at finde sig selv og deres identitet som henholdsvis udsendt soldat og radikaliseringstruet ung kvinde.
I workshoppen får eleverne mulighed for at opleve ny dansk dramatik. Vi skal arbejde med at eleverne udtrykker egne ideer og tanker, når virkelighedens historier skal oversættes til dramatisk litteratur.
Via skriveøvelser og greb fra skuespillerens værktøjskasse får eleverne indsigt i den skabende proces bag dramatikerens tekst.
Undervejs arbejder vi kropsligt og improvisatorisk for at erfare, hvordan personlige ideer, tanker og visioner omdannes til dramatik og skrivekunst. Sidst, men ikke mindst handler workshoppen om inspiration, skrivelyst og fortælleglæde.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Pris
Max. antal børn
Varighed

Telefonnummer
Webside
Søg om at få dækket dramatikerhonoraret her inden 1. september
E-mailadresse

Kontaktperson
Jeg er både dramatiker, forfatter, skuespiller og dramalærer. Som skuespiller er den mest kendte reference nok fantasyserien ”Barda”, som jeg både medudviklede og medvirkede i. Som underviser har jeg blandt andet i samarbejde med Teatret Fair Play udviklet to af teatrets årlige workshops ”Kulturrygsækken”. Kulturrygsækken henvender sig til alle 8-klasser i Holbæk kommune og tog udgangspunkt var ungdomsforestillingerne ”Soldaten” og ”Den første dråbe blod”. Samtidig underviser jeg løbende på Talentskolen i Næstved og Drama College i Holbæk. ”Soldaten” blev Reumert-nomineret og ”Den første dråbe blod ”er en af de mest debatskabende danske skuespil indenfor de seneste år. Teksterne er efterfølgende udgivet på Forlaget Jensen & Dalgaard og Teatret Fair Plays Forlag.