TILBAGE

Kina og kinesisk

 • Hvor?

  Lyngby Handelsgymnasium eller på jeres skole

  Hjortehøjsvej 1

  2800 - Kongens Lyngby

  Telefonnummer

  41129404

  E-mailadresse

  sity@unord.dk

  Kontaktperson
  sity

  Sine Tyler
  Sine har beskæftiget sig med Kina i 25+ år. Hun har bl.a. arbejdet som tolk for politiet og virksomheder og som rejseleder i Kina og andre asiatiske lande. Hun har 15+ års undervisningserfaring fra bl.a. Udenrigsministeriet, SDU og Århus Universitet. Hun underviser nu på Lyngby Handelsgymnasium i kinesisk og international økonomi. 

  facekini

  Jeres klasser kan enten komme til os, eller vi kommer til jer!

  Hvis I gerne vil besøge vores gymnasium, kan vi tilbyde et oplæg om et meget anderledes sprog, både mundtligt og skriftligt. Lær hvad "en tone" er, og hvordan de lyder i et sprog med 4 af dem. Jeres elever lærer at tælle til 10 eller præsentere sig selv på kinesisk. De lærer også hvordan man oversætter sted- og personnavne og tester om de kan genkende forskellige steder og personer på kinesisk. Der gives en introduktion til skrifttegnenes opbygning, og eleverne instrueres i at skrive nogle tegn efter eget valg. Vi demonstrerer også, hvordan man håndterer digital kommunikation. 

  Der vil også være mulighed for at møde nogle af vores elever, der studerer kinesisk. De kan også fortælle om, hvordan hhx adskiller sig fra stx. Vi viser jer også meget gerne rundt på skolen. 

  Hvis I ønsker besøg på jeres skole, kan I også få ovenstående oplæg eller et oplæg om et emne, der vedrører Kina, der passer ind i jeres eget forløb efter forudgående aftale. Det kunne f.eks. være kinesisk forretningskultur, situationen i Xinjiangs betydning for danske virksomheder eller Kinas betydning for det globale klima. Det vil dog ikke være muligt at møde vores elever. 

  GRATIS FORLØB

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse
  Fag
  • Dansk
  • Historie
  • Samfundsfag
  Varighed

  2 timer

  Max. antal børn

  30

  unord