Samtalesalonen Grønlandsk og færøsk ungdomsliv

Nicola Boserup
    projektmager, Historie- og projektmageriet

skarmbillede-2021-09-01-kl-16-43-44

På samtalesalonen lærer eleverne lærer om Rigsfællesskabet og dets historie, om de strømninger mod selvstændighed der er på Grønland og Færøerne og om, hvordan et helt almindeligt ungdomsliv ser ud; fx at mange grønlændere må flytte hjemmefra efter 7. klasse for at kunne gøre folkeskolen færdig, og at de ofte ikke bliver undervist på deres modersmål, men på dansk af danske lærere, som sommetider ikke kender ret meget til Grønland. Eleverne får lejlighed til at reflektere og tale sammen om spørgsmål som:
    - hvordan er fremtidsmulighederne forskellige for Rigsfællesskabets unge på tværs af de tre lande?
    -Lytter de til den samme musik, ser de samme serier og drømmer de om de samme ting? Eller er der store forskelle?

​Salonen afholdes på skolen i foråret 2022 og varer tre lektioner (135 minutter inkl. en pause). Vi afholder 20 gratis saloner, som bookes efter først til mølle. OBS: Kan kun bookes af folkeskoler.

GRATIS FORLØB

Årstid
    • Februar
    • Marts