Hvordan stopper vi madspild?
-
Undervisning tager udgangspunkt i en "værktøjskasse", man kan bruge i køkkenet til at vurdere den sensoriske kvalitet af råvarer - og hvordan man kan sammensætte dem.
"Værktøjskassen" består af læring i grundsmagene, konsistens og tilberedningsmetoder.
Sværhedsgraden kan tilpasses til både holdets niveau og den tilgængelige tid. Vi stræber efter at blive uafhængige af opskrifter og datomærkning - og forholder os til råvarerne med sanserne i stedet - og på den måde lære at lave og vurdere mad med større chance for succes.Man bliver bedre til at forstå grænselandet mellem en råvarer, der er tæt på sidste brugsdato, og dem der er overskredet. Vi finder ud af, hvordan man inkorporerer dem i madlavning, og hvad man skal gøre ved dem, for ikke at gå på kompromis med oplevelsen af sin mad.
GRATIS FORLØB
Årstid
Hele Året
Målgruppe
- Lærere & Pædagoger
- 4. klasse
- 5. klasse
- 6. klasse
- 7. klasse
- 8. klasse
- 9. klasse
- 10. klasse
Fag
- Madkundskab
Varighed
Mindst 2 lektioner og højst 4 lektioner
Max. antal børn
100
Materiale
Se mere her