HospiTine 1. Hjælp - Børn hjælper børn

AJ.2018.lil.jpg

Anders ”Shagembe” Jørgensen

1.hjaleps.hospital.kolage.jpg

Den konkrete anledning til 1. Hjælps-aktiviteten, forløb & sammensætning af elever (klasser / aldersintegreret evt. turnus) aftales med skole og relevante lærere/pædagoger tilpasset aktuelle behov. Aktiviteten organiseres i grupper/klasser, der arbejder med praksisfællesskabets arbejdsdeling.

• 1 – 2 lektioner – Elever m. lærer laver: Et stort Røde Kors skilt med hospitals navn, (syr) armbånd til alle faggrupper, laves Røde Kors flag til ca. 5 lege-cykler m.  passagersæde / anhænger / trækvogne. Et hjørne indrettes under et halvtag, parasoller eller pavillon med siddepladser m. tæppe, drikkevand, 1. hjælpskasse (plaster, sårrens, kølelementer, handsker mm.).
    • Afvikling tilpasses behov (ex 3x1=3 timer i alt) – Som et Praksisfællesskab organiseres eleverne med hver deres specialer indenfor faggrupperne: Sygeplejersker (Sårbehandling), plejere (kolde omslag & omsorg), oversygeplejerske (organisere), ambulancefører (henter tilskadekommende) og handy-mænd/rengøring (reparationer & forefaldende opgaver).  En ”Overlæge” (lærer/pædagog garanterer sikkerhed & hygiejne).

Underviser:
    Anders ”Shagembe” Jørgensen - Pædagog, Master i børne- & ungdomskultur, masteropgave omhandlede Praksisfællesskaber i institutioner, med 30 års erfaring som historiefortæller & kulturformidler, projektarbejde, senest skolepædagog, underviser for Headstart i Vietnam og lærervikar i PVB.

BETALINGSFORLØB

Pris: 2500 + transport og tillæg hvis udstyr/materialer skal medbringes – Antal elever: ca 25

Årstid
    • Sundheds- og Seksualundervisning
    • Uddannelse og job
    Læringsmål

• At deltage i opbygning og drift af en fælles virksomhed som ikke handler om dem selv og deres præstationer, men primært handler om at hjælpe andre. • At praktisere og forstå det grundlæggende elementer af empati, omsorg og første hjælp. • Kende fundamentale regler for hygiejne, samt behandling af små-sår, hudafskrabninger og fald/slagskader. • At få en lystbetonet, pragmatisk og praktisk forståelse for den logistik, organisering, arbejdsdeling og ansvarsfølelse en fælles virksomhed kræver. • At få mulighed for at opleve den identitetsudvikling det er, at indgå i nye roller og relationer (patient, sygeplejer, oversygeplejer, ambulancefører, vicevært mm).

legens.verden.logo.lil.m.faq.jpg

Forløbets hjemmeside