Flygtningevenner Fredensborg - 5 års frivilligt arbejde med hjælp til hovedsageligt syriske flygtninge

• Hvor?

På jeres skole

20602129

neh@ne-hit.dk

neh-portrat

Niels Erik Hougaard

En gruppe frivillige borgere har i perioden fra efteråret 2014 til udgangen af 2019 givet hjælp til hovedsagligt syriske flygtninge i forbindelse med flygtningens ankomst og bosættelse i Fredensborg kommune. Det frivillige arbejde har været dels praktisk hjælp til anskaffelse af møbler, tøj, cykler og kommunikation med de danske myndigheder og dels sociale sammenkomster, tur og udflugter.

Forløbet tager udgangspunkt i mit eget engagement i situationen i Syrien og de syriske flygtninge, der er havnet i Danmark for derigennem at belyse hvad frivilligt arbejde er, hvorledes det opstår og organiseres og dets samarbejde med offentlige myndigheder og andre interesse organisationer.

Vi hører Bilal's historie - ser video, hvor han fortæller om hvorledes, at han flygtede fra Syrien og hans vej til Danmark. Bilal's historie anvendes til at se på forskellige flugtruter til Europa og til at belyse begrebet en flygtning efter de internationale konventioner.

Vi lader Kate fortælle - ser video om det frivillige arbejde med at organisere tøj, sko, porcelæn og legetøj til efterfølgende udlevering til flygtningene, og vi lader Palle fortælle - ser video om hvorledes indsamling af møbler er organiseret for efterfølgende udlevering til flygtningene. Begge historier fortæller hvorledes konkret hjælpearbejde i Flygtningevennerne har set ud.

Frivilligcenteret danner rammen om meget af flygtningevennernes arbejde og vi følger - ser video om hvorledes dans, sang, leg og spil er ingredienser i  et socialt samvær mellem flygtninge og flygtningevenner.

Forløbet afsluttes med spørgsmål og dialog og kan målrettes specifikke emner afhængig af behov og ønsker, f.eks.

• Uddybning a begrebet flygtning versus migration

• Den aktuelle situation i Syrien

• Jobsituationen i Danmark for flygtningene