Louisiana - PIA ARKE

thumb_256_admin.jpeg

Louise Hauerberg
    Leder af Børnehuset
    Kontakt Louise hvis I har spørgsmål til undervisningen.
    lha@louisiana.dk

Pia Arke hvid.jpg

Med afsæt i den danske kolonihistorie og i sit eget liv kortlagde og dokumenterede Pia Arke (1958-2007) steder, slægtskaber og drømme, der knyttede sig til hendes dobbelte tilhørsforhold til Grønland og Danmark.

Pia Arke benyttede sig af iscenesættelser, performances, slægtsforskning, familiefotografier og bearbejdning af kortmateriale til at udfolde ikke bare sit eget liv, men en hel verden i bevægelse.

Pia Arkes kunst kan betragtes som en ekspedition til de områder, der i udvidet forstand udgjorde hendes identitet, historie og de mekanismer, der overhovedet former et menneskes tilhørsforhold. Er jeg dansk eller grønlandsk – eller begge dele? Og hvordan fortæller jeg kolonihistorien gennem kunsten, synes hun at spørge. Selv brugte hun begrebet ’etnoæstetik’ om sin metode, som både er historisk faktabaseret og kunstnerisk æstetisk.

Vi tilbyder 1-times forløb i Pia Arke-udstillingen. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning.

BETALINGSFORLØB

400 kr.

Årstid

Hele Året

• 2. klasse
    • 3. klasse
    • 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse
    • 7. klasse
    • 8. klasse
    • 9. klasse
    • 10. klasse
    • Billedkunst
    • Elevernes alsidige udvikling
    Varighed

1 time

Max. antal børn

Læringsmål

At blive præsenteret for Mika Rottenbergs kunst, som handler om den globale verden vi er en del af. Vi dykker ned i film, installation og skulptur.

thumb_8989_offer_big.png

Forløbets hjemmeside