Fredensborg Naturskole - Vild mad - jagt og vildt

Frederik Jes Gehrke
    Naturvejleder

img-0009

Forløbet Jagt og Vildt vil introducere eleverne til jagtens oprindelse, dens udvikling frem til moderne tid, hvor jagten ikke længere handler om overlevelse, men om nogle andre temaer, som populations begrænsning, naturoplevelser og mulighed for at servere et lækkert stykke kød.

Forløbet vil stille skarp på de etiske overvejelser, når jagten finder sted og afsluttes ved drabet. Vi diskuterer jagtskudt vildt kontra konventionelt opdræt af husdyr til konsum. Eleverne vil ligeledes blive introduceret til jagtens verden gennem personlige fortællinger fra et liv som jæger.

Sideløbende med fortællinger og debat omkring jagt, kører vi et tema omkring sankning og naturen som spisekammer. Eleverne klargøre vildt efter årstiden og sanker urter, frugter, bær, nødder mm. efter årstiden. Forløbet afsluttes med simpel madlavning i det fri.

GRATIS FORLØB

Årstid