Fredensborg Naturskole - Udeskolekasser

Ulrik Engkær Hansen
    Lærer/PD-naturfagsvejleder

udeskole kasser.jpg

Fredensborg Naturskole udvikler en række udeskoleforløb til fagene, hvor beskrivelser og materialer er samlet i kasser. Naturskolen står for undervisningen på ”Planteavlen”, men som lærer i kommunen, kan du også selv hente en kasse på Naturskolen, som du selv bruger i skolens nærområde.

Forløbene er i første omgang til indskoling og mellemtrin og omhandler fagene dansk, matematik, billedkunst, håndværk og design samt madkundskab. Beskrivelse af forløbene finder du i pdf  ved at trykke på book et forløb.

Det findes udeskoleforløb til udskoling på linket her

HVAD ER UDESKOLE
    Udeskole er en måde at arbejde med skolens indhold på, hvor elever og lærere bruger nærmiljø og lokalsamfund som ressource i læringen, for at supplere og udfylde klasserumsundervisningen. Dette indebærer at ude og indeundervisningen i høj grad komplimenterer hinanden, og ikke er hver deres modpol. I udeskole er der fokus på, hvad stedet gør for undervisningen, så, så der sættes billeder på læringen og oplevelsen. Der dannes dermed en huskeknage for læringen og børnenes naturdannelse.