TILBAGE

Fredensborg Naturskole - Søen 5.-6. årgang

 • Hvor?

  Esrum Sø v. Skipperhuset eller anden aftalt lokalitet

  Skipper Allé 6

  3480 - Fredensborg

  Telefonnummer

  92 43 00 31

  E-mailadresse

  uleh@fredensborg.dk

  Kontaktperson
  image2.jpeg

  Ulrik Engkær Hansen
  Lærer og Naturfagsvejleder

  IMG_0102.JPG

  At fiske med forskellige net efter dyr i vandet, har ofte vist sig at give utallige aha-oplevelser.

  Forløbsbeskrivelse
  At fiske med forskellige net efter dyr i vandet, har ofte vist sig at give utallige aha-oplevelser. Fra oplevelsen af at komme i et par vaders, til det at opdage det utrolige mangfoldige liv af smådyr, der dukker op fra dybet, som man i 6. klasse mildest talt ikke har skænket mange tanker.

  I har sammensat et program, der har vist sig at være meget populært. Forløbet bygger på udvalgte færdigheds- og vidensmål for faget natur/teknologi efter 6.klasse.

  I det Danske landskab er der et utal af søer, små vandhuller, der danner rammen for et fantastisk liv for et utal af dyr og planter. Men hvad kan vi gøre for at finde dyrene der gemmer sig i vandet? Og hvad fortæller dyr og planter om vandet?

  I skal i forløbet bruge redskaber der gør jer i stand til at fange mange forskellige dyr. Det kan være fra land, en bro eller i et par waders, så I kan fiske både dybt, lavt, i tang, rør eller det frie vand.

  Når I har fisket, undersøges der efterfølgende hvilke dyr der er fanget, ved hjælp af lupglas og dyrene kategoriseres.

  Er forløbet i Esrum Sø, og mellem august og 1. oktober, skal vi også tømme ruse, for at se, om vi har været heldige med at fange noget.

  Ud fra arbejdsark og makro-index finder vi ud af, hvilken forureningsgrad vandet har, og hvordan dyrene bla. kan være indikatorer for vandkvaliteten.


  Forventninger
  Fredensborg Naturskole forventer at eleverne i klassen har fået besked om, hvad det overordnede mål er. Tal også med børnene/forældre om beklædning efter vejret, da dette er vigtigt for at få en god og lærerig dag.

  Vi forventer også at læreren/lærerne indgår som en aktiv del at processen frem mod målet for turen. I forløbet har eleverne waders på, og det er hensigtsmæssigt at have strømper på , da man ellers let kan få vabler. Vi ser frem til en god dag, og et godt samarbejde


  Anbefalinger til videre arbejde
  Har man forberedt et akvarium med pumpe, kan man tage vanddyrene med hjem, og se dem udvikle sig, fra vanddyr til flyvende insekt. Indret akvariet med vand og ting fra det sted du har fisket.

  GRATIS FORLØB

  Årstid
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • August
  • September
  Målgruppe
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  Fag
  • Natur og teknologi
  Skærmbillede 2016-06-17 kl. 11.06.26.png
  SE ALLE FORLØB FRA Fredensborg Naturskole