Fredensborg Naturskole - FUGLE 4.-6.KLASSE

Ulrik Engkær Hansen
    Lærer/PD-Naturfagsvejleder

birds-plants-sparrow-1920x1080-51467

Eleverne skal på jagt med kikkert og mobilen. De skal gennem forskellige aktiviteter få  kendskab til de forskellige fugletyper der normalt er synlige i den danske natur.

Hvilke fugle ser man ved foderbrættet og hvilke yngler i Danmark. Vi kommer ind på standfugle og trækfugle, og hvilke føde de enkelte fugle foretrækker. Vi skal prøve at lytte efter og  spotte enkelte fugle i nærområdet.

Undervisningen er bygget op omkring færdigheds- og vidensmål for faget natur/teknologi efter 6. klasse.
    I jagten skal eleverne arbejde  med kikkerter gå på opdagelse i nærområdet, for at se hvor
    mange forskellige fugle, man kan finde. Fund af fjer og andet fra fugle indgår i undervisningen.

Fundene noteres til senere brug. Når en fugl er fundet, er det ikke navnet på fuglen som er vigtigst, men det handler om at observere den enkelte fugl, har den en særlig bevægelse, lyd, farve, m.m.
    Vi afslutter med at slå de fugle op i en fuglebog, som de har set på turen. Der udarbejdes en samlet liste over alle arterne.

GRATIS FORLØB

Årstid