TILBAGE

Fredensborg Naturskole - Ferskvand - 8.- 9. årgang

 • Hvor?

  Esrum Sø v. Skipperhuset eller anden aftalt lokalitet

  Skipper Alle 6

  3480 - Fredensborg

  Telefonnummer

  92 43 04 21

  E-mailadresse

  uleh@fredensborg.dk

  Kontaktperson
  image2.jpeg

  Ulrik Engkær Hansen
  Lærer og Naturfagsvejleder

  20170203_142422.jpg

  I det Danske landskab er der et utal af søer, små vandhuller, der danner rammen for et fantastisk liv for et utal af dyr og planter.

  Men hvad kan vi gøre for at finde dyrene der gemmer sig i vandet? Og hvad fortæller dyr og planter om vandet?

  I skal i forløbet bruges redskaber der gør jer i stand til at fange mange forskellige dyr. Det kan være fra land, en bro eller i et par waders, så I kan fiske både dybt, lavt, i tang, rør eller det frie vand.

  I får muligheden for at lege ”professionelle” biologer for en dag. Vi kigger på vandinsekter og alt hvad der er spændende i vandet. Vi lærer noget om hvordan dyr og planter kan vise os om vandet er rent eller beskidt.

  Fredensborg Naturskole medbringer elektronisk udstyr, så eleverne kan måle, undersøge og datalogge deres fund og beregninger til senere brug i undervisningen. Der fokuseres på undersøgelsen, og metoden, men også hvilke anvendelsesmuligheder og begrænsninger en sådan undersøgelse har. Forløbet er bygget op omkring færdigheds- og vidensmål for biologi.

  Er forløbet i Esrum Sø, skal vi i august-oktober også tømme en ruse, for at se, om vi har været heldige med at fange noget.

  Ud fra arbejdsark og makro-index finder vi ud af, hvilken forureningsgrad vandet har, og hvordan dyrene bla. kan være indikatorer for vandkvaliteten.


  Forventninger
  Fredensborg Naturskole forventer at eleverne i klassen har fået besked om, hvad det overordnede mål er. Tal også med børnene/forældre om beklædning efter vejret, da dette er vigtigt for at få en god og lærerig dag. Vi forventer også at læreren/lærerne indgår som en aktiv del at processen frem mod målet for turen. I forløbet har eleverne waders på, og det er hensigtsmæssigt at have strømper på, da man ellers let kan få vabler. Vi ser frem til en god dag, og et godt samarbejde.

  Anbefalinger til videre arbejde
  Har man forberedt et akvarium med pumpe, kan man tage vanddyrene med hjem, og se dem udvikle sig, fra vanddyr til flyvende insekt. Indret akvariet med vand og ting fra det sted du har fisket.

   

  GRATIS FORLØB

  Årstid
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • August
  • September
  Målgruppe
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Biologi
  LOGO NATURSKOLE trans.png
  SE ALLE FORLØB FRA Fredensborg Naturskole